Potekajo vpisi v program Kozmetični tehnik 2024/25 in vse programe NPK.

Začetek programa: september 2024
VPISI ŽE POTEKAJO!

Naši udeleženci lahko pri nas opravijo celoten postopek za pridobitev posamezne nacionalne poklicne kvalifikacije. Imamo pooblastilo Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve RS za izvajanje izpitov za pridobitev NPK vizažist/vizažistka, maser/maserka, pediker/pedikerka, maniker/manikerka in refleksoterapevt/refleksoterapevtka.

Prvi v Sloveniji smo začeli izvajati usposabljanje ter preverjane in potrjevanje za pridobitev NPK vizažist/vizažistka ter NPK pediker/pedikerka in kmalu tudi za ostale tri nacionalne poklicne kvalifikacije: maser, maniker in refleksoterapevt.

Na Zavodu AI izvedemo celoten postopek priprav za pridobitev certifikata:

  • Program priprav za NPK (predavanja, vaje);
  • Priprave na izpit, ki ga izvede državna izpitna komisija;
  • Svetovanje s svetovalcem za NPK;
  • Izvedbo izpita; Pridobitev certifikata NPK.

 

VAS PRIVLAČI SVET MODE, FILMA, GLEDALIŠČA? 

VAS MIKAJO BARVE, OBLIKE IN NESKONČNE MOŽNOSTI USTVARJANJA?
STE KDAJ POMISLILI, DA BI VSE TO LAHKO POSTALO VAŠ POKLIC?

Izobraževanje za NPK vizažist/vizažistka je pri nas zaključilo že prek 500 udeležencev.

VIZAŽIST je strokovnjak za ličenje obraza, ki s svojim delom poudari lepoto obraza, izvaja korekcije na obrazu s pomočjo kozmetičnih proizvodov ter ustvarja različne načine ličenja za različne priložnosti. Vizažist izdela make-up, ki je lahko namenski, specialni, večerni in dnevni. Izdeluje poslikave obraza in telesa, gledališke maske, svetuje strankam pri izbiri individualnega make up-a in izdelkov.
Poklic vizažist/vizažistka je zelo ustvarjalen poklic, ki se ga lahko opravlja samostojno ali znotraj produkcijskih hiš, ki ustvarjajo televizijski, gledališki ali filmski program. Lahko dela ali sodeluje na modnih revijah, fotografskih snemanjih za reklame, revije, časopise.

Izvajamo 200-urno usposabljanje za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije vizažist/vizažistka. Z izobraževanjem za ta poklic smo pričeli prvi v Sloveniji!

POSEBNI POGOJI ZA PRIDOBITEV NACIONALNE POKLICNE KVALIFIKACIJE VIZAŽIST/VIZAŽISTKA

Posebni pogoji za pridobitev tega poklica so najmanj izobrazba na ravni SOK 4 katerekoli smeri.

 

PREDSTAVITEV PROGRAMA

Na Zavodu AI izvajamo 200-urno usposabljanje za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije Vizažist/vizažistka. Z izobraževanjem za ta poklic smo pričeli prvi v Sloveniji!Program je pripravljen na podlagi Kataloga standardov strokovnih znanj in spretnosti NPK Vizažist/vizažistka. Poteka 2 do 3x- tedensko, v popoldanskem času, med 16:00 in 20:00 uro, na Zavodu AI, Gerbičeva 53, Ljubljana.Celoten program se zaključi po približno štirih mesecih izobraževanja. Po zaključenem programu lahko pristopite na preverjanje in potrjevanje znanja za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije Vizažist/vizažistka in pridobite javno veljavni certifikat ter nov poklic.

Teoretične vsebine, ki so potrebne za razumevanje in kvaliteto, povezujemo z veliko praktičnega dela. Omogočamo razvijanje lastne ustvarjalnosti, kar je najboljša pot za uspešno delo. Praktični del programa smo zasnovali ob zavedanju, da je kakovosten program še posebej odvisen od praktičnega dela programa. Zato smo pripravili zelo pester in kvaliteten program, ki poteka v majhnih skupinah, z uporabo kakovostne in profesionalne kozmetike.

V programu se boste podrobneje seznanili z naslednjimi vsebinami:anatomijo in fiziologijo kože, tipi kože, osnovno nego in higieno, zgodovino ličenja, psihologijo ličenja, teorija ličenja, barve in njihov pomen, barvne lestvice.., priprava na delo, vrste, namen ter uporaba korektorjev, podlag, teksture izdelkov za ličenje, korekture, prekrivanja in oblikovanja, svetlenje, senčenje, morfologija obraza (oblike obraza), korekcije obraza, oblikovanje obrvi, ličenje oči, oblikovanje ličnic, ustnic, uporaba umetnih trepalnic. 

Spoznali boste naslednje vrste ličenja: naravno, korekcijsko, 3D, moško, za zrelo kožo, dnevno, poslovno, večerno, poročno, modno, zgodovinsko, fantazijsko, fotografsko, gledališka maska, risanje obrazne karte.

PREDAVATELJI

Posebej ponosni smo na predavatelje, ki vas bodo s svojimi bogatimi izkušnjami popeljali v svet znanja, velikih in majhnih skrivnosti poklica. Njihova odlična strokovna usposobljenost in smisel za pedagoško delo so najboljša zagotovila za visoko kakovost posredovanega znanja.
Z vami bodo:

MATEJA PREGELJ, zdravstvena delavka, kozmetičarka, izkušena in profesionalno usposobljena vizažistka in maskerka. Izobraževanje za vizažiste in maskerje je zaključila v priznani šoli v Rimu »MAKEUP AGENCY«, pri priznanem vizažistu in maskerju za televizijsko in filmsko produkcijo Romeu Gorli. Ima dolgoletne izkušnje na področju profesionalnega, modnega in fotografskega ličenja, transformacij (efekti), permanentnem make up-u (tatoo) ter poslikavi obraza in telesa. Sodelovala je v številnih video spotih, reklamah, TV snemanjih in glasbenih oddajah (EMA, Escada, Gazela, Europlakat itd.).

ROMANA MAROLT, frizerka, kozmetičarka, vizažistka, učiteljica na Srednji frizerski šoli v Ljubljani. Na  Zavodu AI je učiteljica predmeta Ličenje v programu NPK Vizažist, vse od začetka tega programa. Sodelovala je v projektni skupini za formiranje poklicne standarda  za poklic Vizažist/vizažistka ter v projektni skupini za nadgradnjo poklica Frizer. Je članica državne izpitne komisije za preverjanje nacionalnih poklicnih kvalifikacij za poklic Vizažist/vizažistka. Kot frizerka/vizažistka je dolgoletna zunanja sodelavka RTV Slovenija za različne večje projekte in oddaje (EMA, MMS, Mario, Slovenska popevka…). Sodeluje tudi s priznanimi fotografi ter  liči na prireditvah in modnih revijah, izvaja tečaje ličenja, strokovna predavanja o ličenju za poslovna združenja, njeno delo pa je objavljeno v različnih modnih in strokovnih revijah.

BRANKO BRZIN, z dolgoletnimi izkušnjami na področju gledališke maske. Bil je vodja maskerjev in lasuljarjev SNG OPERE IN BALETA LJUBLJANA ter sodeloval s svetovno znanimi kostumografi, koreografi in režiserji na RTV Slovenija in različnih projektih filma. Večji projekti: Renske nimfe, Zaljubljen v tri oranže, Labodje jezero, Romeo in Julija.

SIMONA ANTONOVIĆ, ena izmed najbolj cenjenih, prepoznavnih in najinovativnejših hrvaških umetnic ličenja pri nas in v tujini, ki je svojo kariero začela v Londonu leta 1999. Zaposlena je kot make-up artistka za CHANEL na področju srednje Evrope in lastnica svojega make-up studia Simona v Zagrebu. Je dobitnica prestižne modne nagrade Elle Style Awards 2013 za najboljšo umetnico make-upa, od septembra 2011 članica tima slavne svetovne artistke Pat McGrath in vrhunskega make-up umetnika Petra Philipsoma (Pariški tedni mode). Ličila je za revije velikih blagovnih znamk, kot so Givenchy, Galliana, Louis Vuitton, Dries van Noten in Lanvin. Liči znane osebe iz hrvaške modne in glasbene scene, med drugim tudi Severino.

JANA KOTESKA je diplomirana notranja oblikovalka in zanjo je kreativnost način življenja. V svetu mode deluje že več kot dvanajst let in nabrala si je bogate izkušnje tako doma kot v tujini.

ŠOLNINA


Šolnina znaša 1.700,00 EUR in vključuje vse stroške 200-urnega izobraževanja: delovni material (profesionalni izdelki za ličenje) in profesionalne pripomočke za ličenje, ki ostanejo vaši (profesionalni čopiči, žametna gobica, gobica lateks, pinceta), e-gradivo in DDV.

V ceno šolnine ni vštet postopek preverjanja in potrjevanja znanj za pridobitev certifikata nacionalne poklicne kvalifikacije Vizažist/vizažistka, ki znaša 267,00 EUR.

Cena vključuje celoten postopek izvedbe izpita ter tudi izdajo certifikata. 

Nudimo možnost ugodnega načina plačila šolnine, ki jo lahko poravnate v več mesečnih obrokih.  

Vsaki skupini omogočimo ekskurzijo v Trst, v MAC Cosmetics, kjer si lahko ogledate najnovejše trende na področju ličenja.

Kje poteka izobraževanje

Program bo potekal na Zavodu AI, Gerbičeva 53, Ljubljana.

Prijave in informacije

Prijavite se lahko z e-prijavo ali po telefonu 01 252 81 61 oz. e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..
Za dodatne informacije nas prosimo pokličite na telefon: 051 380 453, 01/252 81 61 ali nam pišite na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

GALERIJA

 

E-PRIJAVNICA

Naziv izobraževalnega programa oz. tečaja

Podatki o udeležencu izobraževanja

Podatki o plačniku izobraževanja

Soglasje

Soglasje velja do preklica. Od obveščanja se lahko kadarkoli enostavno odjavite s klikom na povezavo za odjavo v spodnjem delu elektronske pošte ali nam pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Vaše podatke bomo obdelovali z največjo skrbnostjo in skladno s predpisi o varovanju osebnih podatkov. Z oddajo te prijavnice se strinjate, da prejete podatke lahko shranjujemo in obdelujemo z namenom avtomatizacije obveščanja, izbora ustreznih ciljnih skupin in za doseganje večje učinkovitosti obveščanja. S potrditvijo te prijave izražate strinjanje, da podatke posredujemo uveljavljeni platformi MailerLite, ki jo uporabljamo izključno za potrebe našega obveščanja, skladno s predpisi varovanja podatkov.

Sponzorji

dr grandel bioderma afrodita1 Linea iskramedical bizjan
  Tosama aikon

Prijava na obveščanje

O novostih me obveščajte na
e-mail naslov*:

puscica levo

Zavod AI

Sedež: Cesta na Brdo 69, 1000 Ljubljana
Korespondenčni naslov in poslovni prostori:
Cesta na Brdo 69, 1000 Ljubljana

Telefon: 051 380 453, 01 252 81 61
Fax: 01 252 81 65
E-mail: info@zai.si

Matična številka: 1851667
Davčna številka: 41631218
Transakcijski račun: SI56 3500 1000 1614 089
(BKS BANK)

Pridružite se nam

facebookPridružite se nam na naši spletni strani Facebook in spremljajte aktualne objave.

puscica Desno

 

 

 

 

Od sedaj naprej nas lahko spremljate tudi na našem instagram profilu: https://www.instagram.com/zavodai