Potekajo vpisi v program Kozmetični tehnik 2024/25 in vse programe NPK.

Začetek programa: september 2024
VPISI ŽE POTEKAJO!

Naši udeleženci lahko pri nas opravijo celoten postopek za pridobitev posamezne nacionalne poklicne kvalifikacije. Imamo pooblastilo Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve RS za izvajanje izpitov za pridobitev NPK vizažist/vizažistka, maser/maserka, pediker/pedikerka, maniker/manikerka in refleksoterapevt/refleksoterapevtka. Tudi če vpisnega pogoja ne izpolnjujete, lahko izpite opravite pri nas.

Prvi v Sloveniji smo začeli izvajati usposabljanje ter preverjanje in potrjevanje za pridobitev NPK vizažist/vizažistka ter NPK pediker/pedikerka in kmalu tudi za ostale tri nacionalne poklicne kvalifikacije: maser, maniker in refleksoterapevt.

Na Zavodu AI izvedemo celoten postopek priprav za pridobitev certifikata:

 • Program priprav za NPK (predavanja, vaje);
 • Priprave na izpit, ki ga izvede državna izpitna komisija;
 • Svetovanje s svetovalcem za NPK;
 • Izvedbo izpita;
 • Pridobitev certifikata NPK. 

 

MANIKER je strokovnjak za nego rok in nohtov s poznavanjem anatomije, dermatologije nohta, bolezni, okužb in tipov nohta. Usposobljen je za oblikovanje nohtov, za svetovanje strankam pri negi ter izbiri pravilnih storitev zanje. Delo manikerja je zelo ustvarjalno in raznoliko in ne obsega samo naravne nege nohtov ali francoske manikire, temveč tudi modeliranje geliranih nohtov, poslikavo nohtov ter svetovanje strankam. Hkrati pa se zahteva neprestano izobraževanje, nadgrajevanje znanja in spremljanje vseh novosti.

Poklic maniker/manikerka je zelo ustvarjalen poklic, ki ga lahko opravljate samostojno ali z možnostjo zaposlitve v salonu manikire, kozmetičnem ali frizerskem salonu.

POSEBNI POGOJI ZA PRIDOBITEV NACIONALNE POKLICNE KVALIFIKACIJE MANIKER/MANIKERKA

Posebni pogoj za pridobitev tega poklica so znanja anatomije roke in fiziologije kože in kožnih bolezni, ki so določena z izobraževalnimi programi na ravni najmanj SOK 4, s področja frizerstva ali kozmetike ali zdravstva ali farmacije in jih kandidat izkazuje z dokazili o opravljenih modulih oz. pridobljenih znanjih, ki jih izdajo verificirani izvajalci navedenih programov.

V kolikor vpisnega pogoja ne izpolnjujete, ga lahko v celoti opravite pri nas. Organiziramo predavanja, konzultacije in izpit iz predmetov anatomija roke in fiziologije kože in kožnih bolezni. Predavanja iz teh predmetov potekajo na daljavo, preko spletne aplikacije MS Teams. Zato si lahko predavanja v času svojega izobraževanja ogledate večkrat in kadarkoli. Prav tako so na voljo vsa gradiva, vprašanja za pripravo na izpit ter konzultacije za te predmete.

PREDSTAVITEV PRAKTIČNEGA DELA PROGRAMA

Program je pripravljen na podlagi Kataloga standardov strokovnih znanj in spretnosti NPK maniker/manikerka. Praktični del obsega 85 pedagoških ur in poteka običajno enkrat do dvakrat tedensko, med tednom v popoldanskem času ali ob sobotah dopoldan, v prostorih Zavoda AI, Tržaška 32, Ljubljana

Vsebina praktičnega dela programa:

 • HIGIENA, DEZINFEKCIJA, STERILIZACIJA;
 • PRIBOR IN IZDELKI, DELOVNI PRIPOMOČKI IN PROIZVODI;
 • IZBIRA IN UPORABA KOZMETIČNIH IZDELKOV ZA MANIKIRO;
 • PRIPRAVA DELOVNEGA MESTA IN LIK MANIKERKE;
 • OBLIKOVANJE NOHTOV;
 • NARAVNA NEGA NOHTOV;
 • SPROSTITVENA NEGA ROK (SPA - VELNES MANIKIRA);
 • IZDELAVA SPECIALNE NEGE ROK;
 • IZDELAVA UMETNIH NOHTOV;
 • TEHNIKA LAKIRANJA NOHTOV;
 • UPORABA PERMANENTNIH LAKOV;
 • POSLIKAVA NOHTOV;
 • MODELIRANJE NOHTOV PO GEL SISTEMU, NA ŠABLONO, UPORABA PLASTIČNIH KONIC.

Na nekaterih vajah potrebujete modele, ki si jih priskrbite sami.

Po zaključenem usposabljanju lahko pristopite na preverjanje in potrjevanje znanja za pridobitev NPK Maniker/manikerka. Celoten postopek preverjanja in potrjevanja znanja lahko opravite pri nas. Po uspešno opravljenem izpitu pridobite javno veljavni certifikat in nov poklic.

 

PREDAVATELJI

Z vami bodo izkušene predavateljice. Njihova odlična strokovna usposobljenost in smisel za pedagoško delo so najboljša zagotovila za visoko kakovost posredovanega znanja.

Jelka Ješe, dolgoletna predavateljica na Zavodu AI, v programih Kozmetični tehnik in NPK maniker/manikerka ter sodelavka na dodiplomskem študiju kozmetike na VIST - Fakulteti za aplikativne vede. Z manikiro po sistemu Jessica se ukvarja že več kot 20 let.

Hanna Kurinna, z dolgoletnimi in bogatimi izkušnjami na področju izdelovanja umetnih nohtov. Z izdelovanjem umetnih nohtov se ukvarja od leta 2007. V Italiji, Ukrajini in Rusiji je zaključila vrsto priznanih izobraževanj na področju poslikave nohtov in izdelave umetnih nohtov. Leta 2009 je dosegla prvo mesto v Katani, na Siciliji iz izdelave umetnih nohtov, leta 2010 pa na tekmovanju umetnih nohtov v Sloveniji. Od leta 2011 poučuje na Zavodu AI v programu za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije Maniker/manikerka.

Karlinca Delbello, International edukator Crystal Nails je svoje znanje pridobivala na Zavodu AI, kjer je uspešno zaključila programa Kozmetični tehnik ter nacionalno poklicno kvalifikacijo Maniker/manikerka. Dodatno se je izobraževala na tečajih svetovno znanih olimpijskih prvakinj iz področja manikire. Za vsako tehniko, ki jo poučuje je opravila specialne priprave pri Elite Master Edukator. Poleg tega je lastnica podjetja Akademija Elitne kozmetike ter ekskluzivna zastopnica štirih ameriških prestižnih znamk za kozmetiko. Je članica za preverjanje in potrjevanje NPK pri Državnem izpitnem centru RIC, na Obrtni zbornici Slovenije pa v Odboru sekcije kozmetikov Slovenije. Vseskozi poučuje, je magistrica znanosti in akreditirana višješolska predavateljica za predmete: Trženje, Kakovost storitev, Podjetništvo in Kultura vedenja.

 

ŠOLNINA

Šolnina vključuje vse stroške izobraževanja: teoretično in praktično izobraževanje, delovni material, e-gradivo in DDV.

Nudimo možnost ugodnega načina plačila šolnine, ki jo lahko poravnate v več mesečnih obrokih

Šolnina znaša: 

 • 1.440,00 EUR za 85-urni praktični del programa;
 • 180,00 EUR za teoretični del programa zdravstvenih vsebin (v kolikor ne izpolnjujete vpisnega pogoja);
 • 267,00 EUR za izpit in pridobitev certifikata.

Kje poteka izobraževanje

Program bo potekal na Zavodu AI, Tržaška 32, Ljubljana.

Prijave in informacije

Prijavite se lahko z e-prijavo ali po telefonu 01 252 81 61 oz. e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..
Za dodatne informacije nas prosimo pokličite na telefon: 051 380 453, 01/252 81 61 ali nam pišite na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

GALERIJA

 

E-PRIJAVNICA

Naziv izobraževalnega programa oz. tečaja

Podatki o udeležencu izobraževanja

Podatki o plačniku izobraževanja

Soglasje

Soglasje velja do preklica. Od obveščanja se lahko kadarkoli enostavno odjavite s klikom na povezavo za odjavo v spodnjem delu elektronske pošte ali nam pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Vaše podatke bomo obdelovali z največjo skrbnostjo in skladno s predpisi o varovanju osebnih podatkov. Z oddajo te prijavnice se strinjate, da prejete podatke lahko shranjujemo in obdelujemo z namenom avtomatizacije obveščanja, izbora ustreznih ciljnih skupin in za doseganje večje učinkovitosti obveščanja. S potrditvijo te prijave izražate strinjanje, da podatke posredujemo uveljavljeni platformi MailerLite, ki jo uporabljamo izključno za potrebe našega obveščanja, skladno s predpisi varovanja podatkov.

Sponzorji

dr grandel bioderma afrodita1 Linea iskramedical bizjan
  Tosama aikon

Prijava na obveščanje

O novostih me obveščajte na
e-mail naslov*:

puscica levo

Zavod AI

Sedež: Cesta na Brdo 69, 1000 Ljubljana
Korespondenčni naslov in poslovni prostori:
Cesta na Brdo 69, 1000 Ljubljana

Telefon: 051 380 453, 01 252 81 61
Fax: 01 252 81 65
E-mail: info@zai.si

Matična številka: 1851667
Davčna številka: 41631218
Transakcijski račun: SI56 3500 1000 1614 089
(BKS BANK)

Pridružite se nam

facebookPridružite se nam na naši spletni strani Facebook in spremljajte aktualne objave.

puscica Desno

 

 

 

 

Od sedaj naprej nas lahko spremljate tudi na našem instagram profilu: https://www.instagram.com/zavodai